День Героїв Небесної Сотні

День пам'яті героїв Небесної Сотні

20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні – людей, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього України. Цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану під час Революції Гідності. 21 лютого 2014 року на Майдані відбулося прощання з ними, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Пливе кача...», яка стала українським народним реквіємом. День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України.

Велика вдячність цілеспрямованій патріотичній команді: учням 9-А класу, їх творчому класному керівнику Солод Ользі Олексіївні, талановитому і креативному монтажеру Луночкіну Павлу, за творчий проєкт "Пам'яті Героїв Небесної сотні", який нікого не залишить байдужим.

Схилимо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за гідне майбутнє України. Вічна пам’ять і слава Героям!

https://znayshov.com/News/Details/zakhodi_fotospalakh-shallenge_plyve_kacha_nebo_plache

Кiлькiсть переглядiв: 50

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.